Kennismaking met het individuele trainingstraject

October 3, 2013

Sportpsychologische test

De bespreking van mijn test vond ik vanavond best spannend!! De test “beheersing van mentale vaardigheden” liet me duidelijk zien dat ik nog veel kan leren in de mentale tak van tennis. Zoals verwacht zijn het presteren onder druk en het behouden van de concentratie een van die onderdelen die bij mij extra aandacht nodig hebben. De uitslag van de test was voor mij niet zozeer verassend, dan wel een eye-opener dat tennis uit zoveel meer bestaat dan alleen maar een balletje slaan. 

 

Kans om jezelf te kunnen verbeteren

Ik word al enthousiast wanneer ik dit schrijf om met alles aan de slag te gaan. Hoe geweldig is het om jezelf ook op deze manier te verbeteren in sport. Het lijkt me heerlijk om tijdens een wedstrijd niet in te zitten over eventuele fouten die ik kan maken maar om in de eerste plaats te genieten en te kunnen geloven in wat ik kan bereiken. 

 

Het doorlopen van het moment dat ik ben begonnen met tennis tot nu, vraagt enig denkwerk waarna uiteindelijk toch een chronologisch verhaal volgt. En dan besef je weer hoe lang je hier al mee bezig bent, hoe fijn je het vind om tennis als sport te hebben, maar ook hoe belangrijk de sport voor jou is.. heerlijk momentje.

 

Tennis is weliswaar een individuele sport, maar niet een sport die je “alleen” doet. Stephanie laat me bedenken welke personen voor mij belangrijk zijn en wie hierdoor tot mijn “team” zullen horen. Lijkt in principe een simpele opdracht, maar vraagt toch om de nodige bedenktijd. 

 

Uiteindelijk vliegt het uur voorbij en zullen we een vervolgafspraak inplannen om te intake af te ronden. We hebben enorm veel besproken en mezelf kennende moet eea even op me inwerken. Jullie krijgen snel weer een update wanneer alle informatie eenmaal een plaatsje heeft gekregen 

 

Groetjes, 

Anneke

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram