Training doelen stellen

November 6, 2013

Vakwerk 

De eerste training bij de Praktijk voor Sportpsychologie stond in het teken van doelen stellen. Doelen stellen op zich is niet moeilijk, maar om deze op een realistische manier te stellen (dus haalbaar!) is vakwerk. 

 

Na mijn hersenen topsport te laten beoefenen ben ik uiteindelijk tot een droomdoel gekomen. Dit droomdoel hebben Stephanie en ik kunnen uitsplitsen tot een stappenplan. In dit stappenplan wordt per maand, per half jaar en per jaar een doel geformuleerd dat uiteindelijk toewerkt richting het droomdoel. 

 

Proces

Het besef dat dan ineens binnenkomt is dat ik deze manier van werken eigenlijk iedere dag toepas op mijn cliënten. Een mooie aanvulling hierin is echter dat Stephanie mij laat nadenken over wat voor mij een tegenslag zou kunnen zijn, oftewel een hindernis die mij laat wankelen in het proces richting mijn droomdoel. Niet alleen dit besef, maar juist ook het vooraf bedenken hoe ik hierop ga reageren geeft mij houvast maar vooral ook vertrouwen om alsnog het doel te kunnen bereiken. 

 

Het stellen van realistische doelen is natuurlijk net zo goed een onderdeel van het tennissen met een plan. Door de gestelde doelen dan toch nog iets kleiner te maken heb je meer kans dat deze behaald worden. Voor mezelf geeft het in ieder geval al meer ontspanning wanneer ik mijn doelen niet zo hoog stel. 

 

Morgen staat er weer een training op het programma. Het thema “ontspanning” zal deze keer aan bod komen. Zin in!!!

 

uitwerking videofragement:

evalutie moment:

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper