Spanningscontrole

November 16, 2013

Ga maar ontspannen..

 

 

Nou Anneke, hier heb je een ballon, blaas maar op, leg op je stoel en ga er maar eens lekker ontspannen op zitten. WAAATTTT!!! Hoezo ontspannen terwijl elk moment die ballon kapot kan knallen! Maar goed, we zullen eens proberen. 

 

Angstvallig plant ik mezelf neer op de ballon. Knietjes bij elkaar, vuisten ineen geknepen, tanden op elkaar geklemd en probeer dan maar eens te ontspannen. Ja, ik bedoel maar.. 

 

Voordat Stéphanie mij de ballon gaf, heeft ze me bewust laten worden van wat ik voel in mijn lichaam op het moment dat ik gespannen ben. Alleen al door jezelf bewust te zijn van deze signalen lukt het om daadwerkelijk iets te ondernemen om te ontspannen. Voor de hulpverleners onder de lezers; ja inderdaad we hebben dus een soort signaleringplan voor Anneke gemaakt. 

 

Oke, ondertussen zit ik daar dus op die ballon en bedenk me dat de ballon nog steeds niet geklapt is. Met hulp van Stephanie probeer ik mezelf bewust te zijn van welke spieren ik allemaal aanspan. Eén voor één probeer ik ze te ontspannen en warempel lukt het na een tijdje om steeds meer te ontspannen. Ja mensen, uiteindelijk ben ik daadwerkelijk op de ballon gaan zitten. “Pats!” Toch geknald, maar wat een enorm waardevolle oefening was dat. 

 

We zijn nu een week verder en steeds vaker merk ik dat ik onbewust mijn spieren aanspan. Wat Stephanie zo mooi zei: “pure energie verspilling!” Tja, ga dat eens ontkennen. 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • Instagram Social Icon
  • YouTube
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 by Stéphanie Kuiper