Terugblik

November 26, 2013

 

Pieken en dalen

De laatste keer bij Praktijk voor Sportpsychologie hebben we de mentale vaardigheid “ontspanning” behandeld. Het zitten op een ballon, het ervaren wat je lichaam doet bij een spanningsopbouw en het vervolgens kunnen reguleren stond centraal. Verbazingwekkend hoe vaak op een dag je je spieren “zomaar” aanspant; gewoon omdat je in de auto zit, of gewoon als je dit stukje typt. 

 

Gisteravond ben ik gestart met lessen om mijn duikbrevet (PADI) te behalen. Het leven onder water vraagt ook een hoop van de mentale vaardigheden die ik met Stéphaniedoorloop. Door een mondstuk word je bijna verplicht om rustig te ademen, waardoor ik al snel merkte dat dit voor meer ontspanning zorgde. In het dagelijks leven ben ik mezelf niet zo bewust van mijn ademhaling, maar gisteravond heb ik ervaren wat het doet wanneer je jezelf hiervan wel bewust bent. 

 

Vandaag staat de mentale vaardigheid “ademhaling” op het programma. Ik weet wat het effect is van bewust ademhalen, maar ben benieuwd of we dit ook over kunnen brengen naar de tennisbaan (waar ik het zonder mondstuk zal moeten doen). 

 

Groetjes, 

Anneke

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram