Gedachtecontrole

December 16, 2013

Durf eens anders te denken!

Het zo herkenbare GGGG-schema werd erbij gehaald en Stéphanie en ik konden aan de slag. “Eitje, werk ik al jaaaaren mee” denk ik dan.. Tja, en ook weer bij deze training besef je opnieuw dat het zoveel makkelijker is om een ander iets aan te leren, dan jezelf. 

 

Handelen

Voor de lezers onder ons, ik focus mezelf niet alleen meer op het toepassen van de mentale vaardigheden op de tennisbaan, maar inmiddels ook op het volleybalveld. Zo ook deze gedachtentraining. Men neemt een situatie in gedachte waarbij ik achteraan niet gehandeld heb hoe ik had willen handelen. We schrijven deze situatie uit in “gebeurtenis, gedacht, gevoel, gedrag en gevolg”. So far, so good… 

 

Verander

Maar dan… Ergens in deze 5 G’s gebeurt er blijkbaar iets waardoor het gevolg is zoals het is. Maar wat nou als je iets binnen deze 5 G’s verandert? Verandert dan ook het gevolg? Yes indeed! Stukje theorie erbij: “verander de gedachte, dan verandert jouw gevoel bij de situatie, waardoor jij anders gaat handelen en er dus een ander gevolg zal zijn.” 

 

Succes

Een zoektocht naar andere, nieuwe, helpende gedachten volgde…. En ja hoor, inmiddels heb ik een rijtje van 8 helpende gedachten die ik in kan zetten wanneer ik weer zo’n situatie tegenkom. Vandaag was de grote test van deze gedachtecontrole! Ik kan jullie zeggen; “ik vind dat ik geslaagd ben, want ik heb vandaag op één enkele keer na al mijn services bovenhands geslagen!” 

 

Groetjes, 

Anneke

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram