1e teamtraining: forming

February 5, 2014

Licht onwennig komen we bij elkaar in de beschikbaar gestelde ruimte van de Bredase studenten sportstichting De Bress voor onze eerste groepssessie verzorgt door Praktijk voor Sportpsychologie.

 

Na een inschattingsoefening (waar we flink de mist ingingen) zijn we gestart met het opstellen van het teamdoel. In twee groepjes wordt er gewerkt, welke onder leiding staat van een teamleider. Hiervoor zijn Linda en Anneke vrijwillig aangewezen. De teamleider vraagt naar de individuele doelstellingen, ideeën en verwachtingen die men heeft over het team. Hierdoor ontstaat er een dialoog en wordt er geluisterd naar elkaars inbreng. Uiteindelijk kiezen de twee teamleiders de belangrijkste doelstellingen en zullen de ideeën en punten die tijdens de kleine sessies zijn besproken, verder uitwerken.

 

Belangrijk is om vast te stellen in welke fasen de teamontwikkeling zich bevindt. Er wordt een scan uitgedeeld (als huiswerk) met stellingen die betrekking hebben op de ontwikkelingsfasen van een team. Een ieder zal die scan invullen en inleveren bij de teamleiders, die de uitkomsten verwerkt. In de volgende sessie zal hier op worden doorgegaan. 

 

De 1ste training is ten einde, het was een bijzondere, intensieve en vooral een leuke bijeenkomst. Met elkaar nog even onder het genot van een drankje nagepraat om voldaan huiswaarts te keren. Het was een eerste geslaagde avond.

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper