2e teamtraining: storming

February 19, 2014

Gisteravond traden de dames van volleybal vereniging De Burgst en hun trainer weer aan in de Bress en dat wederom zonder onze sportkleding, sportschoenen en kniebeschermers. Onze tweede sessie met sportpsycholoog Stephanie Kuiper stond gepland. 

 

De Olympische Spelen 2016 staat voor de deur. Wat kan vandaag de sportpsychologie betekenen voor zowel de individu van het team als het gehele team? Elke sporter kan zijn eigen doel stellen. Bij een team is het zaak dat er ieder teamlid hetzelfde teamdoel voor ogen krijgt.

 

Vorige week heeft elk teamlid een vragenlijst (fasenmodel Tuckman) ingevuld om te kijken waar zij nu zitten qua teamontwikkeling. Stephanie heeft dit uitgewerkt en daar kwam uit dat het voor het team onduidelijk is of ze in de Forming, Storming, Norming of Perfoming fase zitten.

 

We hebben met elkaar te bekeken welke aspecten er volgens ons bij de recreatieve sporter en bij de wedstrijdsporter thuishoort. Uiteindelijk kwam toch wel naar voren dat wij ons duidelijk liever bij de wedstrijdsporter indelen. De aspecten die thuis horen bij de recreatieve sporter (niet competitiespelend) vonden wij allen wat te “vrijblijvend”, wij beschikken wel allemaal over een vechtersmentaliteit en vinden trainingen volgen, wedstrijden spelen, elkaars krachten benutten in het veld en als team voor het succes te gaan, erg belangrijk. 

 

Het allerbelangrijkste wat er naar voren kwam is om één team te worden, hard trainen en daardoor dan met elkaar dat succes behalen. Om dit te bereiken zullen wij veel met elkaar moeten trainen, op elkaar moeten kunnen vertrouwen, de sterke kanten/krachten van een speler benutten en elkaar juist helpen bij hetgeen waar de ander wat minder sterk in is. Deze gedachten bracht Stephanie direct op de volgende opdracht waar ieder zich de komende dagen op mag gaan richten: “Wat zijn mijn krachten binnen het team en op het veld?” Weer een hoop stof om over na te denken en vooral te gaan toepassen in onze wedstrijd komende maandag. Is het al maandag? :)

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper