4e teamtraining: norming

March 12, 2014

De dames van Volleybalvereniging De Burgst Breda komt voor de vierde keer bij elkaar voor ‘het traject’ van Stéphanie Kuiper van Praktijk voor Sportpsychologie. Ons gemeenschappelijk doel, een team worden, komt steeds dichterbij. We krijgen meer grip op rolverdeling, waarden en regels en afspraken.

 

Focus: niet bestaat niet

Deze week niet alleen zitten, luisteren en discussieren. We schuiven onze stoelen aan de kant en leren door korte oefeningen het belang van focus, concentratie en het volgen van afspraken. Acht vrouwen samen een hoepel naar beneden laten bewegen lukt alleen als iedereen gefocust is en zich richt op zijn taak. Waarbij het belangrijk is te weten dat NIET niet bestaat. Dus geen gedachtes als de hoepel moet niet omhoog, maar de hoepel moet omlaag. En vier zinnen doorfluisteren aan elkaar waarbij de laatste het mag zeggen is ook niet zo makkelijk. Hierbij komt het aan op luisteren en concentratie.

 

Teamdoel en waarden

We gaan ook verder met ons teamdoel. Waar staan we nu eigenlijk, zo halverwege het traject. Ons doel, een team worden, heeft bepaalde waarden die we eerder op een rij hebben gezet: Openheid, Inzet, Positiviteit en Duidelijkheid. We staan nog niet allemaal op dezelfde lijn, maar we staan in de plus. Iedereen geeft voor elk punt wel een 6 of hoger. Wat er beter kan komt volgende week aan bod. 

 

Persoonlijkheid

Voor volgende week staat weer huiswerk op het programma. We lopen de deur uit met nog meer stof tot nadenken. Doel voor volgende week: welke persoonlijkheid ben je nu echt volgens jezelf, je teamgenoten en de theorie van Carl Jung. En wat kunnen we van onze goede en minder goede eigenschappen meenemen tijdens ons volleybalspel.

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper