5e teamtraining: vertrouwen

March 19, 2014

De dames van Volleybalvereniging De Burgst Breda komt voor de vijfde keer bij elkaar voor ‘het traject’ van Stéphanie. Het gemeenschappelijk doel, een team worden, komt steeds dichterbij. We krijgen steeds meer grip op rolverdeling, waarden en regels en afspraken.

 

Laat maar komen die complimenten

"Wat heb je leuke schoenen. Wie is jouw kapster, je haar zit altijd zo leuk." Complimenten naar een ander zijn snel gemaakt. Maar hoe vaak reageer je niet met ‘uitverkoopje’ of ‘ach ik heb er echt niets aan gedaan’ terwijl je juist iemand zou moeten bedanken voor hun compliment. Ze zeggen het niet voor niets.

 

Na onze uitgebreide persoonlijkheidstesten van de afgelopen weken is het tijd om onszelf te presenteren. Ieder doet dit op zijn eigen manier en pikt er zijn eigenaardigheden uit. Aan de rest van het team de taak om later in de training iets positiefs te benoemen van elk teamlid.

 

Minpuntjes

Van goed presenteren, tot eerlijk, oprecht en emotie laten zien. De complimenten zijn niet van de lucht. Er wordt ook aandacht besteed aan verbeteringen en leermomenten. Maar met al die goede dingen al benoemd, vallen die kleine minpuntjes in het niet. We worden er allemaal wat verlegen van.

 

Voor volgende week mogen wij ons verder verdiepen in het team. Waar wij nu staan en wat voor spel wij spelen. En hoe gaan wij dat spel verbeteren. De training brengt trouwens nu al resultaten. Wij wonnen vorige week namelijk een set tegen de nummer 1 van de competitie!

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram