informatiebijeenkomst mentale coaching voor trainers en coaches

September 29, 2014

Presteren onder druk

Iedere wedstrijdsporter ervaart tijdens een wedstrijd emoties. Frustraties en teleurstellingen worden afgewisseld met blijdschap en opluchting. Velen hebben problemen deze emoties onder controle te houden, waardoor de sporter negatieve spanning ervaart. Het gevolg is dat een sporter sneller afgeleid is en slechter presteert tijdens een wedstrijd. De problemen die een sporter tijdens een wedstrijd ondervindt, hebben te maken met onvoldoende beheersing van de mentale vaardigheden.

 

Verbeter de mentale vaardigheden!

Jij als sporttrainer speelt hierin een belangrijke rol. Voor het detecteren van problemen bij sporters en het verbeteren van de mentale vaardigheden heb je zelf kennis nodig van de mentale vaardigheden. 

 

Wat doet een sportpsycholoog?

De sportpsycholoog traint en verbetert de mentale vaardigheden in een trainingstraject met als doel deze vaardigheden effectiever in te kunnen zetten. Het mentaal sterker maken van een sporter staat hierbij centraal. Hierdoor biedt een sportpsycholoog een sporttrainer een perspectief om het maximale uit een sporter te halen.

 
 Met welke mentale vaardigheden gaan we aan de slag?
- Effectief doelen stellen (goal setting)
- Controle over je gedachtes
- Ontspanning realiseren met ademhaling
- Het gebruik van verbeelding
- Ontwikkelen en versterken van zelfvertrouwen
- Omgaan en regulatie van spanning
- Controle van je aandacht
- Een effectief wedstrijdplan maken

 

Over ons 

De mentale trainingen worden onder begeleiding van sportpsycholoog Stéphanie Kuiper verzorgd. We streven naar een optimale prestatie door middel van het vergroten van de mentale weerbaarheid.

 

Effect

“Na de training merk ik dat de verbinding met de sport, vereniging en het team nu beter is. Ook heb ik meer inzicht verkregen in hoe ik mentale vaardigheden in zou kunnen zetten. Daarnaast is het inzicht in blijvende ontwikkeling ook toegenomen. Ik heb persoonlijk het meest gehad aan de verbeterde spanningscontrole.” - Coach


Hoe 
In een trainingscursus samen met andere coaches en trainers wordt kennisoverdracht van de mentale vaardigheden gerealiseerd. De groepsdynamiek versnelt het oplossend vermogen en zorgt voor een extra focus. Het is enorm leerzaam om het proces te volgen in het vergroten en verbeteren van de mentale vaardigheden van jezelf én anderen.

 

Gratis informatie bijeenkomst:

Maandag 29 september

10.00 of 19.30

 

Trainingen:

Training 1 (Doelen stellen & Wedstrijdspanning)
Ma 6 oktober 2014 9:00 - 12:00 uur of 19.00-22.00

 

Training 2 (Ademhaling & Verbeelding) 

Ma 13 oktober 2014 9:00 - 12:00 uur of 19.00-22.00

 

Training 3 (Aandacht & Gedachtecontrole)

Ma 3 november 2014 9:00 - 12:00 uur of 19.00-22.00

 

Training 4 (Zelfvertrouwen & Wedstrijdvoorbereiding)

Ma 10 november 2014 9:00 - 12:00 uur of 19.00-22.00

 

Kosten
De mentale trainingscusrus van 4 sessies bedraagt € 195

 

Locatie 
Roosendaal, Knipplein 11, Johan Cruijff College

 

Aanmelden

klik hier om je aan te melden.

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper