Nieuw: test je mentale conditie.nl

April 2, 2015

Als sportpsycholoog heb je diverse middelen om de mentale weerbaarheid in kaart te brengen. Zo kun je een testbatterij op een sporter loslaten. Observatie (aan de hand van beeldmateriaal) kan ook heel waardevol zijn. Uit de manier van bewegen valt namelijk veel op te maken. Daarnaast zijn er allerlei oefeningen waarin je te weten komt hoe een sporter met doelen omgaat. Dit geeft meteen een beeld van hoe effectief de sporter te coachen is.

Ik gebruik ook vaak de mentale checklist als tool. Deze heb ik sindskort beschikbaar gesteld via: testjementaleconditie.nl. Het invullen van de vragen maakt je bewust van de aspecten die van belang zijn om mentaal in topconditie te raken. Na het invullen kan ik er een analyse voor je op los laten.

Actie!
Ik heb er voor de maand april ter introductie een leuke aanbieding aan gekoppeld: doe de test voor 1 mei, dan is een adviesgesprek gratis. Kijk maar eens op testjementaleconditie.nl en doe alvast vrijblijvend en puur voor jezelf de test.

"Topsport begint bij plezier!"

Dit klinkt als een open deur, maar uit de mond van Robert Eenhoorn krijgt het dan toch weer extra waarde. Als voormalig topsporter én als bondscoach heeft hij naar eigen zeggen veel baat gehad bij de goede relaties met sportpsychologen. Zijn presentatie tijdens coachavond Deltalent en Sportservice bevestigde maar weer eens de rol van mijn plezier verhogende vak!

 

 

Volg de coach

 

Rian Jonkers trainer van Deltalent en tienkamp-trainer van Sprint doorloopt op dit moment een individueel coachtraject. Dit traject is via stephaniekuiper.nl te volgen.

 

 

 

Topsportouder

Wat doe je als ouders van een talent van 13 jaar die al verschillende sportieve tegenslagen heeft gehad? Juist, je schakelt een sportpsycholoog in! Maar op wie moet de sportpsycholoog zich richten? De sporter, zodat hij of zij leert tegenslagen te incasseren? Of de topsportouder, zodat zij de keiharde topsportwereld waarin zijn/haar kind is gestapt leren doorgronden?
Ik zoek voor mijn social media project nog een topsportouder. Ik biedt een gratis topsportouder -traject met als tegenprestatie dat deze ouder zijn/haar bevindingen deelt via social media. Interesse? Laat het me graag weten:  info@stephaniekuiper.nl

 


De VSPN

De beroepsvereniging VSPN is in beweging. Naast een nieuw logo en nieuwe website vanuit de eigen organisatie wordt ook e.e.a. verwacht van de leden. Alle sportpsychologen gaan vanaf 2015 zes intervisies per jaar doen. En dat betekent veel meer samenwerken, een positieve ontwikkeling!
 
Ook is de VSPN een samenwerking aan gegaan met http://www.sportzorg.nl/sportpsychologie Hier zijn leuke en interessante artikelen te vinden. De grootste uitdaging ligt in de samenwerking met NOC*NSF. Dit is echt een must! Waarom? Alleen dan krijg je inzicht in wanneer een sportpsycholoog klaar is om met Olympische Sporters te gaan werken.

 

Fijne pasen!

Met sportieve paasgroet,

drs. Stéphanie Kuiper
Praktijk voor Sportpsychologie

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper