TC Breda prolongeert titel Eredivisie Dames

June 17, 2015

TC Breda is zondag in Lisse voor de tweede keer op rij dameskampioen van Nederland geworden. In de finale van de Lotto Eredivisie Dames versloeg het Leeuwenbergh uit Den Haag met duidelijke cijfers.

 

Na de enkelspelen stond het al 3-1 voor Breda, dat met een grote voorsprong in sets toen al niet meer ingehaald kon worden. De dubbelspelen werden daarom niet afgewerkt. "Dat was een domper, niet alleen omdat we verloren maar ook dat we het niet af konden maken. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat zij een sterker team hebben en dus verdiend hebben gewonnen", aldus Leeuwenbergh-speelster Laura Janssen.

Leeuwenbergh had zich meer kansen toegedicht op basis van de eerste plaats in de reguliere competitie, waarin het bovendien met 4-2 had gewonnen van Breda. In het finaleweekeinde had Breda echter wel weer de beschikking over alle speelsters. 

 

Kuiper nam in de finale het vierde enkelspel voor haar rekening namens Breda. "Ik had de laatste bal geslagen en we gingen de opstelling voor het dubbelspel bespreken. Omdat ik een zware driesetter had gehad besloten we dat ik niet ging dubbelen. Toen hoorden we dat het afgelopen was. We waren realistisch gezien niet meer in te halen", aldus Kuiper.

 

In de halve finales had TC Breda afgerekend met De Munnik (4-2). Leeuwenbergh versloeg De Schelde met 5-1.

Of de dames van TC Breda (Karen Evers, Christine Vink, Kuiper, Merlyn Atoon, Ester Schoustra en Audrey Atoon) volgend jaar voor een derde landstitel op rij gaan, durft Kuiper nog niet te zeggen. "Daar is het nog te vroeg voor. We moeten dan maar weer kijken wie er beschikbaar is."

 

 

 

 

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram