Zomergroet van de voorzitter VSPN

July 20, 2015

Het WK voetbal voor vrouwen, wij waren erbij.
De WK-finale beachvolleybal in Den Haag. Geen wereldkampioen.

Maar we waren er, bij de mannen, even dichtbij!
De Tour de France gestart in Utrecht, van Emden, Dumoulin, wat waren we dichtbij de gele trui.
Gouden medailles in Bakoe op de Europese Spelen, wat waren we blij.
Er zijn, er dichtbij zijn en blij zijn.
Grote verschillen!
 
Hoe verschillen we ook in de betrokkenheid bij onze vereniging. We delen dezelfde uitgangspunten. Een drive om atleten te helpen dichter bij hun doelen te komen. Een drive om ons vak te beoefenen binnen de sport. Een behoefte om nog meer kwaliteit te leveren, jezelf te ontplooien, kennis met anderen te delen, om elkaar te helpen. Dat kan ook daadwerkelijk als je erbij bent.
 
Realisme in plaats van opportunisme, openheid in plaats van achterklap, het algemeen belang in plaats van eigen belang, het delen van informatie in plaats van het verdelen van informatie, erbij zijn omdat je een bijdrage wilt leveren in plaats van erbij zijn omdat jouw belang op het spel staat.
Samen een koers bepalen, samen een koers varen, samen overleggen, open zijn.  Uitgaan van de beste bedoelingen van iedereen, vertrouwen, respect. Een houding die ons verder brengt. Meer eenheid in de vereniging. We waren er graag even dichtbij.
 
Een val in de Tour, een foute pass bij beachvolleybal. Wij leren aan onze sporters dat je tegenslagen moet incasseren en dat je veerkracht moet tonen. Toekomstgericht met een vastomlijnd doel voor ogen. Leren van de ervaringen. Je kunt in de toekomst wel succesvol zijn.
Succesvol, eensgezind, dat is wat ik ook onze vereniging toewens, dat maakt me blij.

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram