Tips om je verwachtingen te managen

Anneke neemt ons mee in haar sport mentale trainingstraject. Je leest over haar ervaringen met dit traject dat ze bij mij heeft doorlopen. In dit bericht lees je meer over haar ervaring met het oriëntatiegesprek als onderdeel van het sport mentaal trainingstraject.  

 

Tip 1: presteer en ervaar plezier 
Anneke had vooraf weinig verwachtingen van het sport mentale trainingtraject. Dit kwam doordat ze niet goed wist wat ze van een sport mentale training kon verwachten. Ze hoopte vooral weer plezier te 

krijgen in haar sport. Ze wist vooraf niet goed wat het trainen van de sport mentale vaardigheden 

hieraan zou kunnen bijdragen. Nu na het doorlopen van het trainingstraject sport ze met meer plezier en presteert ze ook nog eens beter. Ze zet zelfs de mentale vaardigheden niet alleen tijdens het sporten in, maar ook tijdens bijvoorbeeld een belangrijk gesprek of een examen. Zie hier het videofragment waarin Anneke vertelt over haar verwachtingen.

Tip 2: test je mentale vaardigheden 
Tijdens het oriëntatiegesprek wordt duidelijk dat de mentale conditie uit drie verschillende pijlers bestaat. Deze pijlers zijn zelfvertrouwen, toewijding en verbinding. De mentale conditie kun je verbeteren door het trainen van de sport mentale vaardigheden. Wanneer je naast de sport mentale conditie test ook de sport mentale vaardigheden test doet dan krijg je een totaal mentaal sportprofiel
 
Tip 3: word je bewust van je mentale vaardigheden
De verschillende sport mentale vaardigheden versterken elkaar, wanneer je ze traint. Zo wil Anneke graag weten hoe ze ervoor kan zorgen dat ze die misser naast zich neer kan leggen en gewoon verder kan gaan met de wedstrijd. Ook vraagt ze zich af hoe je de gedachten die je dan hebt dusdanig kan veranderen dat je van een slechte wedstrijd een wedstrijd maakt die oké is. Plots wordt het voor Anneke duidelijk dat de dingen waar ze tijdens de sport tegenaan loopt, ook dingen zijn waar ze tegenaan loopt buiten haar sport. 

Denk jij nu ook: daar zou ik wel eens meer van willen weten? Dan is het een idee om hier eens een oriëntatie gesprek voor aan te vragen! 

 

Succes met de tips en de gratis mentale conditietest.
Laat maar weten wanneer je een vraag hebt en wie weet tot snel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper