Koppie Au sport event

Koppie Au

De stichting Koppie-Au is opgericht om meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk te maken. Elk jaar krijgen er ongeveer 130 kinderen in Nederland de diagnose hersentumor. Ongeveer de helft daarvan is kwaadaardig en deze kinderen hebben kleine overlevingskansen. Onderzoek naar deze ziekte is dan ook hard nodig. Johannes Schakel: Vanaf het moment dat bij mijn dochter in 2010 een hersentumor werd ontdekt, wilde ik niet aan de zijlijn staan. 

Bewegingsbeperkingen

Kinderen met een hersentumor worden bijna altijd geopereerd aan hun hoofd. Veelal ondervinden deze kinderen na de operatie beperkingen in het bewegen. Onderzoek naar bewegingsbeperkingen uitgevoerd door kinderfysiotherapeut Annelies Hartman in het Sophia kinderziekenhuis, wordt door Koppie-Au financieel ondersteunt. Dit onderzoek richt zich op manieren waarop kinderen weer kunnen leren bewegen na een operatie aan een hersentumor, zodat ze weer maximaal mee kunnen doen met vriendjes.

 

Zondag 13 september: sport event voor het hele gezin 

Er zullen op zondag 13 september bij Optisport (bij de sport boulevard) in Breda door Koppie AU! naast de jaarlijkse fietstocht dit jaar ook workouts, tennis clinics, een voetbal toernooi en workshops worden georganiseerd. Ook de praktijk voor sportpsychologie zet zich heel graag in voor deze stichting! 

 

Contact

Wellicht dat jij nieuwsgierig bent geworden en even een bezoek wil brengen op de Facebook pagina?

Of wil je zelf graag meedoen aan het sportevent op 13 september bij Optisport in Breda? 

Of heb je vragen over Koppie-Au, ideeën of interesse mee te werken? mail: info@koppie-au.nl

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper