Tips uit het oriëntatie gesprek

Anneke neemt ons mee in haar sport mentale trainingstraject die ze bij mij heeft doorlopen. Vandaag lees je meer over het oriëntatie gesprek. 

 

Tip 1: Sta open voor verbetering 

Zie jij het verbeteren van jezelf als een uitdaging? Vind jij het ook geweldig leuk om jezelf steeds verder te kunnen verbeteren in de sport? Is het voor jou een heerlijke gedachte om tijdens een wedstrijd niet in te zitten over eventuele gemaakte fouten die je kan maken, maar in plaats daarvan te genieten en te kunnen geloven in wat je kan bereiken? Dan is een mentaal trainingstraject echt iets voor jou!

 

Tip 2: test je mentale conditie 

Vooraf aan het orientatie gesprek heeft Anneke haar mentale conditie getest door middel van www.testjementaleconditie.nl Dit is een vragenlijst met vragen over hoe je jezelf ziet. Ze geeft aan dat ze het bespreken van de test best spannend vond. Door stap voor stap de pijlers van het optimaal prestatiemodel: zelfvertrouwen, toewijding en verbinding af te gaan werd het voor Anneke duidelijk dat deze nodig zijn om optimaal te kunnen presteren. 

 

Tip 3: bedenk hoe belangrijk sport voor je is 

Het volgende onderwerp in deze sessie is het doorlopen van je sportachtergrond. Hierin bespreken we het moment dat je bent begonnen met je sport tot nu. Dit vraagt mogelijk enig denkwerk, maar wanneer je hierover praat besef je hoe lang je hier al mee bezig bent en hoe fijn je het vindt om te sporten. Je wordt je bewuster hoe belangrijk je sport voor jou is. Is het niet heerlijk dat je dat belangrijke deel in je leven in een training even van een andere kant mag gaan bekijken?

 

Tip 4: stel je team samen 

Een individuele sport doe je niet alleen. In dit deel van de sessie gaan we na welke personen er voor jou belangrijk zijn en dus wie er hierdoor tot jouw team behoort? Dit lijkt in principe een simpele opdracht, maar het vraagt toch de nodige bedenktijd. 

De eerste sessie is voorbij gevlogen en we maken een vervolgafspraak om een intake te plannen. We hebben tijdens de eerste sessie enorm veel besproken en Anneke kan nu één en ander even op zich laten inwerken en mogelijk de informatie een plaatsje gaan geven.  

 

Tip 5: stel een doel

Anneke weet zich na een half jaar nog te herinneren dat we tijdens het oriëntatie gesprek haar sportschtergrond hebben besproken en een doel hebben gesteld. Vooraf had Anneke geen concreet doel voor ogen wat ze zou willen bereiken met het mentaal trainingstraject. Tijdens het gesprek ontstond het doel plezier hebben in de sport. 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram