In de praktijk

Anneke neemt ons mee in haar sport mentale trainingstraject. Je leest over haar ervaringen met dit traject dat ze bij mij heeft doorlopen. In dit bericht lees je meer over haar ervaringen op de tennisbaan.

 

Een training in de praktijk op de tennisbaan levert al snel een paar verhelderende momenten op. Eerst even opwarmen door naar elkaar over en weer te slaan, opnieuw wennen aan het tempo en dan tot slot een paar punten spelen. 

 

Tip 1: stel je plan op

Heel relaxed zou je zeggen, maar toch komen op het moment dat we tegen elkaar zeggen: “Even een paar punten spelen?” die vervelende kriebels! Waarom? De vraag die belangrijker is, is wat kan je eraan doen om geen last te hebben van die zenuwen en gewoon lekker ontspannen op de baan te staan? “Wat is je plan?” is de vraag die aan Anneke wordt gesteld. Plan? Hoezo een plan zie je Anneke denken. Het is toch tijdens het spelen van punten de bedoeling dat je gewoon punten maakt?

 

Tip 2: voer je plan uit in de praktijk

Tja, punten binnenhalen is inderdaad het resultaat van je plan. Ze besluit om zoveel mogelijk ballen diep te spelen. Wanneer ze vervolgens haar punten speelt met het plan, wel een aantal punten verliest, lukt het haar veel beter om tevreden te zijn. Ze weet zich vast te bijten en houdt zich vast aan haar plan. Zo laat ze haar spreekwoordelijke koppie niet meer meteen hangen na een verloren punt!

 

Tip 3: communiceer over je plan 

Wanneer je in een team aan iets ergert dan kan het individuele plan zijn om aan teamgenoten te vragen hoe daar het beste mee om te gaan. Uiteindelijk is het belangrijk dat het dan binnen het team wordt opgelost, door goede en duidelijke teamafspraken te maken. Zo kan er bijvoorbeeld iemand aangewezen worden die tacktisch sterk is, goed kan afstemmen en daardoor het voortouw neemt in de communicatie. 

 

 

  

 

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram