Heb jij al een strijdplan voor je volgende wedstrijd?

Anneke neemt ons mee in haar sport mentale trainingstraject. In dit bericht lees je meer over hoe Anneke zich voorbereidt op het spelen van een wedstrijd.

 

Tip 1: bepaal je aandachtspunt

Wanneer Anneke weer een wedstrijd gaat spelen, bepaalt ze eerst haar aandachtspunt. Een aandachtspunt kan iets technisch zijn, zodat je weet waar je je focus effectief op kan richten. Zo heeft Anneke bepaalt dat ze haar eerst volgende wedstrijd gaat letten op het laag houden van haar schouders.

 

Tip 2: bepaal je tactiek

Voor het spelen van de eerst volgende wedstrijd heeft Anneke ook een tactiek bedacht. Een tactiek bepaalt de manier van spelen en geeft houvast. Haar tactiek is om druk uit te oefenen op de tegenstander door de bal diep en cross te spelen.

 

Tip 3: schakel wanneer nodig

Wanneer ze in het begin van de wedstrijd merkt dat ze haar plan moet bijstellen, dan gaat ze over op plan B. Hiervoor zal ze haar tactiek dus iets aanpassen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld haar doel: het spelen van een return die binnen de lijnen is. Gewoon een kwestie van snel schakelen dus.

 

Tip 4: heb plezier

Door snel te schakelen en haar doel aan te passen, stelt ze haar tactiek bij. Het uitvoeren van een tactiek geeft grip. Hoe meer grip des te meer plezier. Anneke kijkt uit naar haar eerst volgende wedstrijd.

 

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram