Hebben spanning en ademhaling een relatie?

Anneke neemt je in dit bericht mee in haar sport mentale trainingstraject dat ze bij mij heeft doorlopen. In dit bericht lees je meer over hoe Anneke bewust wordt van haar ademhaling. 

 

Tip1: check je spierspanning 
De laatste sport mentale training, die Anneke heeft gehad, ging over de fysieke spanning. Tijdens deze training stond het ervaren wat je lichaam doet bij een spanningstoename en het vervolgens kunnen reguleren centraal. Anneke vindt het verbazingwekkend hoe vaak je op een dag spieren zomaar aanspant, terwijl je die spieren eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Tip 2: blijf rustig  
Naast het sport mentale trainingstraject is Anneke ook gestart met lessen om haar duikbrevet (PADI) te behalen. Het leven onder water vraagt ook een hoop van haar mentale vaardigheden. Door een mondstuk word je verplicht om rustig te ademen, waardoor je al snel merkt dat dit voor meer ontspanning zorgt. In het dagelijks leven ben je je waarschijnlijk niet bewust van je ademhaling, maar gisteravond heeft Anneke ervaren wat het doet wanneer je jezelf hiervan wel bewust bent. 

Tip 3: zet je ademhaling bewust in
Om je ademhaling te kunnen controleren, is het van belang om eerst bewust te worden van je ademhaling. Anneke weet wat het effect is van bewust ademhalen, maar ze is benieuwd of ze dit ook automatisch kan toepassen tijdens het sporten zonder mondstuk. Ze gaat daarom de eerst volgende keer als ze gaat sporten op haar ademhaling letten.

 

 

 

 

 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram