Training doelen stellen

Anneke neemt ons mee in haar sport mentale trainingstraject. Je leest over haar ervaringen met dit traject die ze bij mij heeft doorlopen. In dit bericht lees je meer over hoe Anneke de training 'Doelen Stellen' heeft ervaren. 

 

Tip 1: denk als een topsporter 
De eerste training in het traject van Anneke stond in het tekenvan doelen stellen. Doelen stellen op zich is niet moeilijk. Realistische doelen stellen vraagt echter om vakwerk. Door Anneke haar hersenen topsport te laten beoefenen isze uiteindelijk tot een doel gekomen. Dit doel is uitgewerkt tot een stappenplan. In dit stappenplan wordt per maand, per half jaar en per jaar een doel geformuleerd dat uiteindelijk toewerkt richting haar droomdoel. 

 

Tip 2: doorloop het proces

Tijdens het uitwerken van Anneke haar doel, staan we ook stil bij datgene wat een tegenslag zou kunnen zijn. Oftewel een hindernis die haar laat wankelen in het proces richting haar doel. Niet alleen dit besef, maar juist ook het vooraf bedenken hoe te reageren op tegenslag geeft houvast en vertrouwen om het doel te kunnen bereiken.

 

Tip 3: maak je doel klein 
Door je gestelde doel kleiner te maken heb je meer kans dat deze behaald wordt. Het geeft in ieder geval meer ontspanning wanneer een doel behapbaar is. Het stellen van realistische doelen is natuurlijk net zo goed een onderdeel van het gehele mentale trainingstraject.

 

Tip 4: doe het SMART

Anneke heeft geleerd kleinere, concrete actiepunten voor zichzelf op te stellen in plaats van grote algemene doelen. Zo heeft ze als doel om bijvoorbeeld zich te focussen op alleen de plaatsing van haar return in plaats van het direct willen winnen van een hele wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

  • Instagram