Themabijeenkomsten voor tennistrainers

Na twee succesvolle reeksen van bijeenkomsten komt er een derde reeks aan bijeenkomsten voor tennistrainers.

 

Vind je het als tennistrainer ook leuk om te sparren over het mentale aspect van de tennissport? Of vraag je jezelf af hoe je beter met de emoties van leerlingen om kan gaan of vind je het lastig om het mentale aspect te integreren in je tennistraining? Sluit dan bij één van de thema’s aan over het mentale aspect van de sport.

Deelname kost €30 per bijeenkomst waarvoor je een factuur ontvangt. Een bijeenkomst telt mee voor 2 PO punten als er minimaal drie deelnemers zich hebben opgegeven en aanwezig zijn. Aan het eind van de workshop wordt er een evaluatie formulier ingevuld dat naar de KNLTB zal worden gestuurd.  

 

De bijeenkomsten zijn op dinsdag ochtend van 9.30-11.30. Je kan je per bijeenkomst afzonderlijk aanmelden met behulp van een link dat naar datum prikker gaat. Hieronder het programma van de bijeenkomsten: 

 

 • 31 januari  Intervisie
  Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen minimaal vier tennistrainers.​ Het onderwerp van gesprek zijn de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/pxxg6uz97u59g6r2
   

 • 7 februari  De mentale tools 
  Hoe kun je mentaal trainen? Welke sport mentale vaardigheden zijn er om in te zetten en welke tool hoort daarbij? Zou je willen weten welke mentale vaardigheden en welke tools er eigenlijk zijn om in te kunnen zetten dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk alle vaardigheden heel even besproken. In te schrijven met behulp van de volgende link https://datumprikker.nl/pdxxpmvcv7w9yyvf
   

 • 21 februari   De presteer mindset 
  Negatief en doemdenken versus positief en in succes denken. Hoe kun je ervoor zorgen dat een negatieve gedachte effectief omgezet wordt naar een positieve en helpende gedachte? Zou je willen weten welke gedachten de mindset en de prestaties bepalen dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk helpende gedachten besproken. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/pxxqymewgr79yyvd
   

 • 7 maart     Hoe om te gaan met afleiding? 

  Wat zijn de aandachtsstijlen om weer in je concentratie te komen? Welke focus helpt je (op de baan) om te presteren? Zou je willen weten welke focus en aandachtsstijl de prestaties bepalen? Of zou je willen weten hoe om te gaan met afleiding dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk de aandachtsstijlen besproken. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/pwxgt747kmm9yyvi

   

 • 21 maart  De mentale doelstelling 
  Wat voor soort doelstelling helpt je om te presteren? Hoe houd ik de motivatie hoog? Wat is het verschil tussen een resultaat en een procesdoel? Zou je willen wat voor soort doelstellingen prestaties bepalen dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden de verschillende soorten doelen besproken. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/pix5ufqhrar9yyvb
   

 • 4 april  Hoe te communiceren met verschillende type spelers?
  Welke communicatiestijl helpt je om te presteren? Zou je willen weten welke communicatiestijlen er zijn en hoe die de prestaties bepalen dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk deze stijlen aan de hand van de MBTI doorgenomen. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/p3xhpibh8iz9yyva
   

 • 18 april   Hoe filmmateriaal effectief in te zetten? 
  Welk beeld helpt je om te presteren? Wat is het nut van filmmateriaal? Hoe zet je verbeeldingskracht effectief in? Zou je willen weten hoe verbeelding de prestaties kan beïnvloeden dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst wordt namelijk gewerkt met beeldmateriaal rechtstreeks uit de training en/of wedstrijd. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/pzx8q9qbuqf9yytq
   

 • 9 mei    Hoe om te gaan met wedstrijdspanning? 
  Hoe kun je ervoor zorgen dat je je basisniveau haalt en behoudt? Wat voor soort spanning helpt je om te presteren? Zou je willen weten welke soorten spanning er zijn en welke spanning je helpt tijdens presteren dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk de drie soorten spanning en hoe deze te reguleren besproken. Daarnaast wordt er ingegaan op wat de invloed is van ademhaling op spanning en hartslag. Dit wordt met behulp van biofeedback zichtbaar gemaakt. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/pfxpave4hpv9yyd2
   

 • 23 mei    Hoe verhoog ik zelfvertrouwen?
  ​Hoe verhoog je het zelfvertrouwen van een speler? Wat is het verschil tussen kracht en uitdaging? Zou je willen weten hoe je het zelfvertrouwen van een speler kan verhogen? Dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst wordt namelijk nagegaan wat zelfvertrouwen kan geven en wat je kan helpen om dat gevoel vast te houden. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/prxmb8cau7j9yydj
   

 • 6 juni    Intervisie 
  Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen minimaal vier tennistrainers. Het onderwerp van gesprek zijn de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen. In te schrijven met behulp van de volgende link: https://datumprikker.nl/p7xceprcdf39yyde

 

Met sportieve groet,

Stéphanie Kuiper
SPORTPSYCHOLOOG VSPN &

Bewegingswetenschapper

Galderseweg 35
4836 AC Breda

Please reload

Samenwerkingspartners

 

 • LinkedIn Social Icon
 • Twitter Basic Square

© 2019 by Stéphanie Kuiper

 • Instagram