Sportpsychologie voor fysiotherapeuten

Na een aantal succesvolle reeksen van bijeenkomsten voor sporttrainers komt er een reeks aan bijeenkomsten voor fysiotherapeuten. De bijeenkomsten of scholingsactiviteiten zijn voor algemeen fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten. De scholing is bedoeld om deze fysiotherapeuten inzicht te geven in wat sportpsychologie is en wat voor toegevoegde waarde dit voor patiënten kan zijn.

 

De fysiotherapeut krijgt patiënten in zijn praktijk die geblesseerd raken tijdens het sporten of voelen zich fysiek belemmerd tijdens het sporten. Deze belemmering kan invloed hebben op de mentale conditie van de patiënt. 

 

Vind je het als fysiotherapeut ook leuk om te sparren over het mentale aspect van de sport? Of vraag je jezelf af hoe je beter met de emoties van patiënten om kan gaan of vind je het lastig om het mentale aspect te integreren in je trainingsbehandeling? Sluit dan aan bij één van de bijeenkomsten over het mentale aspect van de sport.

Deelname kost €30 per bijeenkomst waarvoor je een factuur ontvangt. Een bijeenkomst telt mee voor 2 accreditatie punten als er minimaal vier deelnemers zich hebben opgegeven en aanwezig zijn. Aan het eind van de bijeenkomst wordt er een evaluatie formulier ingevuld. Je kunt je voor elke bijeenkomst afzonderlijk aanmelden. De bijeenkomsten zijn van 13.00-15.00 

 

wo 5 juli, De sport mentale conditie

Hoe wordt de sport mentale conditie getest? Welke sporters gaan er naar een sportpsycholoog? Wat doet een sportpsycholoog? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de 1e bijeenkomst van de reeks sport mentale bijscholingsmomenten. Ben je nieuwsgierig, meld je je dan aan met behulp van de aanmeldlink.  

 

di 29 augustus, De presteer mindset 

Hoe kun je ervoor zorgen dat een negatieve gedachte effectief omgezet wordt naar een positieve en helpende gedachte? Zou je willen weten welke gedachten de mindset en de prestaties bepalen dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst wordt namelijk besproken hoe je negatief en doemdenken omzet in positief en in succes kunnen denken. In te schrijven met behulp van de aanmeldlink

 

vr 29 september, Hoe om te gaan met afleiding? 

Wat zijn de aandachtsstijlen om weer in je concentratie te komen? Welke focus helpt je om te presteren? Zou je willen weten welke focus en aandachtsstijl de prestaties bepalen? Of zou je willen weten hoe om te gaan met afleiding dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk de aandachtsstijlen besproken. In te schrijven met behulp van de aanmeldlink.

 

ma 30 oktober, De mentale doelstelling

Wat voor soort doelstelling helpt je om te presteren? Hoe houd ik de motivatie hoog? Wat is het verschil tussen een resultaat en een procesdoel? Zou je willen wat voor soort doelstellingen prestaties bepalen dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden de verschillende soorten doelen besproken. In te schrijven met behulp van de aanmeldlink.

 

di 28 november, Hoe kan een patiënt beter omgaan met prestatiespanning?  

Hoe kun je ervoor zorgen dat je je basisniveau haalt en behoudt? Wat voor soort spanning helpt je om te presteren? Zou je willen weten welke soorten spanning er zijn en welke spanning je helpt tijdens presteren dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk de drie soorten spanning en hoe deze te reguleren besproken. Daarnaast wordt er ingegaan op wat de invloed is van ademhaling op spanning en hartslag. Dit wordt met behulp van biofeedback zichtbaar gemaakt. In te schrijven met behulp van de aanmeldlink.

 

ma 18 december 2017, Hoe verhoog ik het zelfvertrouwen van een patiënt?

​Hoe verhoog je het zelfvertrouwen van een sporter? Wat is het verschil tussen kracht en uitdaging? Zou je willen weten hoe je het zelfvertrouwen van een sporter kan verhogen? Dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst wordt namelijk nagegaan wat zelfvertrouwen kan geven en wat je kan helpen om dat gevoel vast te houden. In te schrijven met behulp van de aanmeldlink.

 

do 25 januari 2018, Communicatie

Welke communicatiestijl helpt je om te presteren? Zou je willen weten welke communicatiestijlen er zijn en hoe die de prestaties bepalen dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk deze stijlen aan de hand van de MBTI doorgenomen. In te schrijven met behulp van de aanmeldlink.

 

vr 2 maart 2018, Mentale verbeelding

Welk beeld helpt je om te presteren? Wat is het nut van filmmateriaal? Hoe zet je verbeeldingskracht effectief in? Zou je willen weten hoe verbeelding de prestaties kan beïnvloeden dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst wordt namelijk gewerkt met beeldmateriaal rechtstreeks uit de training en/of wedstrijd. In te schrijven met behulp van de aanmeld link.

 

ma 26 maart 2018, De sport mentale tools
Hoe kun je mentaal trainen? Welke sport mentale vaardigheden zijn er om in te zetten en welke tool hoort daarbij? Zou je willen weten welke mentale vaardigheden en welke tools er eigenlijk zijn om in te kunnen zetten dan is deze bijeenkomst ideaal om bij te wonen! In deze bijeenkomst worden namelijk alle vaardigheden kort besproken.  In te schrijven met behulp van de aanmeldlink.  

 

Met sportieve groet,


Stéphanie Kuiper
SPORTPSYCHOLOOG VSPN®

Galderseweg 35
4836 AC Breda

Please reload

Samenwerkingspartners

 

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram

© 2019 by Stéphanie Kuiper