top of page
933021_3e9a5c3e60624bd880d68f233dac4eab~mv2_d_1928_1802_s_2.jpeg

Als sportpsycholoog zorg ik ervoor dat sporters, teams en coaches zich hierin verbeteren. Mijn werk heeft als doel sporters optimale prestaties te laten leveren. De reden van een sporter om naar een sportpsycholoog te stappen kan ook zijn om het plezier in de sport terug te vinden, beter met spanning om te gaan of om tegenslagen te leren incasseren.

Ik vind het een uitdaging om binnen mijn praktijk talenten en (top)sporters mentaal fitter te maken. Want op het mentale vlak valt er vaak nog veel te winnen.

In 2006 heb ik als sportpsycholoog in en rond Den Haag gewerkt en sinds 2008 werk ik als geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN® in de omgeving van Breda. Vanaf dat moment ben ik gaan werken binnen het Johan Cruijff College in Roosendaal. Het JCC is een school die topsport ademt. Hier combineren sporttalenten hun studie met topsport. Deze talenten zijn in de leeftijd van 16 tot ongeveer 21 jaar. Zelf behoorde ik op die leeftijd tot de Nederlandse tennistop. 

Ik sport inmiddels als moeder nog steeds veel en met veel plezier. Ik ben zelfs nog in 2014 en 2015 met het dames tennisteam uit Breda lands-kampioen geworden. Zelf ervaar ik tijdens mijn sportprestatie dat het trainen van de mentale vaardigheden werkt. Dat ook sporters dit keer op keer ervaren en naar mij terugkoppelen geeft mij voldoening van mijn werk.

Binnen mijn praktijk heb ik bijna alle sporten, zowel de individuele als teamsporter, voorbij zien komen. De hele jonge sporter neemt vaak zijn of haar ouder mee. Voor deze ouder is het leven als topsportouder net begonnen. De wat oudere sporter neemt in sommige gevallen zijn of haar coach mee. Ook begeleid en train ik de coach. Alle opties zijn dus mogelijk. 

 

Alle sportpsychologen die te vinden zijn op de site van de VSPN hebben een registratie tot SPORTPSYCHOLOOG VSPN®

bottom of page