Over Stéphanie Kuiper

 

Als sportpsycholoog (sinds 2008) en bewegingswetenschapper (sinds 2006) werk ik met sporttalenten, topsporters, sportouders en (bonds)coaches.

 

Vanaf het begin dat ik mijn praktijk in Brabant ben gaan opzetten, ben ik verbonden aan het Johan Cruijff College in Roosendaal, een school die topsport ademt. Hier combineren sporttalenten hun studie met topsport. Deze talenten zijn in de leeftijd van 16 tot ongeveer 21 jaar. Zelf behoorde ik op die leeftijd tot de Nederlandse tennistop. 

 

Ik sport als jonge moeder nog steeds veel en met veel plezier. Zo sport ik bij Mom in Balance samen met andere zeer sportieve jonge moeders. Ook zit ik in een dames tennisteam waarmee ik in 2014 en 2015 landskampioen ben geworden. 

 

Zelf ervaar ik tijdens mijn sportprestatie dat het trainen van de mentale vaardigheden werkt. Dat ook sporters dit keer op keer ervaren en naar mij terugkoppelen geeft mij voldoening van mijn werk.

Binnen mijn praktijk heb ik bijna alle sporten, zowel de individuele als teamsporter, voorbij zien komen. De hele jonge sporter neemt vaak zijn of haar ouder mee. Voor deze ouder is het leven als topsportouder net begonnen. De wat oudere sporter neemt in sommige gevallen zijn of haar coach mee. Ook begeleid en train ik de coach. Alle opties zijn dus mogelijk. 

 

  • Instagram Social Icon
  • YouTube
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 by Stéphanie Kuiper