• Stéphanie Kuiper

Wanneer je het moment vanaf dat je bent begonnen met sport tot nu doorloopt, besef je weer hoe lang je hier al mee bezig bent en hoe fijn je het vindt om te sporten en dus ook hoe belangrijk de sport voor je is.

Zowel individuele als teamsporters hebben anderen nodig om beter te worden. Wanneer je bedenkt welke personen er belangrijk zijn en wie hierdoor tot je team behoren dan kom je ook als een individuele sporter tot een heel begeleidingsteam.


Onderzoek mogelijkheden

Zorg in tijden van Corona dat je met je team in contact blijft gedurende deze rare tijd. Stel ook hierin weer jezelf een doel zoals: ik neem elke dag met iemand anders contact op van mijn team om zo met elkaar in contact te blijven. Onderzoek samen wat mogelijk is om je conditie te onderhouden. Onderzoek waarvan je op dit moment van kan genieten en welk doel je daaraan kan koppelen. Onderzoek hoe op mentaal vlak stabiel te blijven dan wel hoe je jezelf mogelijk zelfs nog kan verbeteren.


Succes en take care!

7 keer bekekenSchrijf een reactie
  • Stéphanie Kuiper

Anneke, op de tennisbaan een doorzetter, ze heeft de drive om te willen winnen, ze legt de lat soms (te) hoog en heeft moeite om haar concentratie en rust te behouden.


Donderdag heeft ze haar eerste afspraak bij mij. Ze gaat het traject aangeboden krijgen die ook andere talenten, senioren, individueel of teamsporter en welke sport dan ook al hebben doorlopen. Stuk voor stuk hebben ze baat gehad bij het traject.

Maar wat is nu eigenlijk de ommekeer in zo’n traject? Wat gebeurt er met een persoon als hij of zij geconfronteerd wordt met zichzelf? Hoe worden woorden vertaald naar daden tijdens de sport? Kortom, wat doet een sportpsychologe eigenlijk? Anneke verwacht dit de komende maanden te ervaren en te kunnen delen. De komende periode zal ze je meenemen bij hetgeen van wat haar de komende maanden staat te gebeuren.


Ze heeft inmiddels een vragenlijst over haar sport mentale conditie ingevuld, waarbij kritische vragen gesteld werden over haar als sporter. Ik denk dat het in ieder geval voldoende gesprekstof voor straks bij de eerste afspraak.

#trajectsporter

29 keer bekekenSchrijf een reactie
  • Stéphanie Kuiper

Bijgewerkt: mrt 10

Op het sportveld ben je als een kind in de speeltuin. Oftewel, je bent nergens anders mee bezig dan met je sport. Is dat niet heerlijk? Geen last van negatieve

wedstrijdspanning, goed kunnen luisteren naar het lichaam en na vallen meteen weer kunnen opstaan.

Fysieke, technische en tactische vaardigheden worden over het algemeen goed getraind. Ik vind het een uitdaging om binnen mijn praktijk talenten en (top)sporters mentaal fitter te maken. Want op het mentale vlak valt er vaak nog veel te winnen. Als sportpsycholoog zorg ik ervoor dat sporters, teams en coaches zich hierin verbeteren. Mijn werk heeft als doel sporters optimale prestaties te laten leveren. De reden van een sporter om naar een sportpsycholoog te stappen kan ook zijn om het plezier in de sport terug te vinden, beter met spanning om te gaan of om tegenslagen te leren incasseren.

Een sportpsycholoog is wetenschappelijk opgeleid om mentale training, begeleiding en advies in de sport te geven. Op basis van een intake krijgen (top)sporters, teams, coaches, ouders en scheidsrechters een op maat gemaakt mentaal trainingsprogramma. Het kunnen controleren van de mentale vaardigheden heeft direct invloed op het plezier, zelfvertrouwen en succes. Dit geldt voor zowel de individuele sporter en de sportouder, als voor sportteams en coaches.

De psychologische aspecten van het sporten krijgen steeds meer aandacht. Voor de meeste profsporters is mentale training al net zo normaal als een bezoek aan de fysiotherapeut en de conditietrainer. Ik verwacht dan ook dat het trainen van de mentale vaardigheden steeds vanzelfsprekender wordt.

Ik ben oprecht trots op de resultaten die ik bereikt heb met de sporters waarmee ik tot nu toe heb samengewerkt vanuit mijn eigen praktijk, onder andere binnen het Johan Cruyff College in Roosendaal. Doordat ik in de top van Nederland heb getennist, kan ik me goed inleven in de sporters die ik begeleid. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten. Wanneer je namelijk je mentale vaardigheden goed beheerst, dan lukt het veel beter om plezier aan je sport te beleven.

Ben je door dit te lezen benieuwd geworden naar wat ik allemaal doe of wat ik voor je kan betekenen, neem dan eens contact met me op!

167 keer bekekenSchrijf een reactie
telefoon Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 Stéphanie Kuiper