top of page

Mentaal.fit en winnen!

Op het sportveld ben je als een kind in de speeltuin. Oftewel, je bent nergens anders mee bezig dan met je sport. Is dat niet heerlijk? Geen last van negatieve

wedstrijdspanning, goed kunnen luisteren naar het lichaam en na vallen meteen weer kunnen opstaan.

Fysieke, technische en tactische vaardigheden worden over het algemeen goed getraind. Ik vind het een uitdaging om binnen mijn praktijk talenten en (top)sporters mentaal fitter te maken. Want op het mentale vlak valt er vaak nog veel te winnen. Als sportpsycholoog zorg ik ervoor dat sporters, teams en coaches zich hierin verbeteren. Mijn werk heeft als doel sporters optimale prestaties te laten leveren. De reden van een sporter om naar een sportpsycholoog te stappen kan ook zijn om het plezier in de sport terug te vinden, beter met spanning om te gaan of om tegenslagen te leren incasseren.

Een sportpsycholoog is wetenschappelijk opgeleid om mentale training, begeleiding en advies in de sport te geven. Op basis van een intake krijgen (top)sporters, teams, coaches, ouders en scheidsrechters een op maat gemaakt mentaal trainingsprogramma. Het kunnen controleren van de mentale vaardigheden heeft direct invloed op het plezier, zelfvertrouwen en succes. Dit geldt voor zowel de individuele sporter en de sportouder, als voor sportteams en coaches.

De psychologische aspecten van het sporten krijgen steeds meer aandacht. Voor de meeste profsporters is mentale training al net zo normaal als een bezoek aan de fysiotherapeut en de conditietrainer. Ik verwacht dan ook dat het trainen van de mentale vaardigheden steeds vanzelfsprekender wordt.

Ik ben oprecht trots op de resultaten die ik bereikt heb met de sporters waarmee ik tot nu toe heb samengewerkt vanuit mijn eigen praktijk, onder andere binnen het Johan Cruyff College in Roosendaal. Doordat ik in de top van Nederland heb getennist, kan ik me goed inleven in de sporters die ik begeleid. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten. Wanneer je namelijk je mentale vaardigheden goed beheerst, dan lukt het veel beter om plezier aan je sport te beleven.

Ben je door dit te lezen benieuwd geworden naar wat ik allemaal doe of wat ik voor je kan betekenen, neem dan eens contact met me op!

200 weergaven

Comments


bottom of page