top of page

De sporter

Anneke, op de tennisbaan een doorzetter, ze heeft de drive om te willen winnen, ze legt de lat soms (te) hoog en heeft moeite om haar concentratie en rust te behouden.


Donderdag heeft ze haar eerste afspraak bij mij. Ze gaat het traject aangeboden krijgen die ook andere talenten, senioren, individuele of teamsporters en hebben doorlopen. Stuk voor stuk hebben ze baat gehad bij het trainingstraject.


Maar wat is nu eigenlijk de ommekeer in zo’n traject? Wat gebeurt er met een persoon als hij of zij geconfronteerd wordt met zichzelf? Hoe worden woorden vertaald naar daden tijdens de sport? Kortom, wat doet een sportpsychologe eigenlijk? Anneke verwacht dit de komende maanden te ervaren en te kunnen delen. De komende periode zal ze je meenemen bij hetgeen van wat haar de komende maanden staat te gebeuren.


Ze heeft inmiddels een vragenlijst over haar sport mentale conditie ingevuld, waarbij kritische vragen gesteld werden over haar als sporter. Ik denk dat het in ieder geval voldoende gesprekstof is voor straks bij de eerste afspraak.

47 weergaven

コメント


bottom of page