top of page

Presteren en ademhaling

In het dagelijks leven ben je je waarschijnlijk niet bewust van je ademhaling, maar wanneer je bewust rustiger gaat ademhalen dan merk je direct resultaat.


Tip 1: blijf rustig

Om je duikbrevet (PADI) te behalen, leer je met behulp van een mondstuk om rustig te ademen. Het leven onder water vraagt dus de inzet van een mentale vaardigheid. Wat je merkt tijdens de inzet van deze vaardigheid, is dat je rustiger wordt. Dit kan handig zijn, wanneer je merkt dat je last krijgt van spanning en stress.

Tip 2: check je spierspanning Fysieke spanning is te ervaren, waneer in je lichaam de spanning toeneemt. Wanneer je deze spanning ervaart kun je deze vervolgens reguleren naar ontspanning. Wanneer je bewust je spieren in je lichaam langsloopt, zul je verbaasd staan hoe vaak je op een dag spieren zomaar aanspant. Zo span je de spieren in je kaken, schouders of je billen aan terwijl je die dan eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Tip 3: zet je ademhaling bewust in Om je ademhaling te kunnen reguleren, is het van belang om eerst bewust te worden van je ademhaling. Als je weet wat het effect is van bewust ademhalen en je benieuwd bent of je dit ook kan toepassen tijdens het sporten. Ga dan de eerst volgende keer als je gaat sporten eens op je ademhaling letten.

71 weergaven

Comments


bottom of page