top of page

Heb jij al een strijdplan voor je volgende wedstrijd?

Inmiddels zul je mogelijk al een aantal wedstrijden hebben gehad. Wat kan en ga je doen ter voorbereiding op je eerst volgende wedstrijd?

Tip 1: bepaal je aandachtspunt

Wanneer je weer een wedstrijd hebt, bepaal dan eerst je aandachtspunt. Een aandachtspunt kan iets technisch zijn, zodat je weet waar je je focus effectief op kan richten. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens een eerst volgende wedstrijd gaat letten op het laag houden van de schouders.

Tip 2: bepaal je tactiek

Voor het spelen van de eerst volgende wedstrijd kan je ook een tactiek hebben. Een tactiek bepaalt de manier van spelen en geeft houvast. De tactiek van een tennisser kan zijn de bal diep en cross te spelen om zo druk uit te oefenen op de tegenstander.

Tip 3: schakel wanneer nodig

Wanneer je in het begin van de wedstrijd merkt dat je het plan moet bijstellen, dan is het handig dat je plan B achter de hand hebt. Hiervoor zal je jouw tactiek dus iets moeten aanpassen. Het is de kunst om te kunnen schakelen. Zo kan de tactiek van diep slaan verlegt worden naar de open ruimtes, dat deze van de tegenstander af wordt gespeeld.

Tip 4: heb plezier

Door snel te schakelen en je doel aan te passen, stel je dus je tactiek bij. Het uitvoeren van een tactiek geeft grip. Hoe meer grip des te meer plezier. Kijk jij ook uit naar je eerst volgende wedstrijd?

108 weergaven

Comments


bottom of page