top of page

Opstart mentale trainingen

Zie jij het verbeteren van jezelf als een uitdaging? Voel jij je ook geweldig als het steeds beter gaat tijdens het sporten? Is het voor jou een heerlijke gedachte om tijdens een wedstrijd niet in te zitten over eventuele gemaakte fouten, maar in plaats daarvan te genieten en te kunnen geloven in wat je kan bereiken? Dan is een sport mentaal trainingstraject echt iets voor jou! Lees de 4 voorbereidingstips op een sport mentaal trainingstraject.

Tip 1: test je mentale conditie

Vooraf aan het trainingstraject test je jouw sport mentale conditie. Dit is een vragenlijst met vragen over hoe je jezelf ziet. Door stap voor stap de pijlers van je mentale conditie: zelfvertrouwen, toewijding en verbinding te doorlopen wordt het duidelijk dat deze nodig zijn om optimaal te kunnen presteren.

Tip 2: kijk naar je ontwikkeling

Het volgende onderwerp in de kennismaking is het doorlopen van de sportachtergrond. Hierin bespreken we het moment dat je bent begonnen met je sport tot nu. Dit vraagt mogelijk enig denkwerk. Wanneer je eenmaal over je sportachtergrond aan het vertellen bent, besef je hoe fijn je het vindt om je in de sportwereld te begeven. Je wordt je bewust van hoe belangrijk sport voor jou is. Is het niet heerlijk dat je dat belangrijke deel in je leven even van een afstand mag bekijken?

Tip 3: stel je team samen

Ook een individuele sport doe je niet alleen. Daarom kijken we welke personen er voor jou belangrijk zijn en dus wie er hierdoor tot jouw team behoort. Dit lijkt in principe een simpele opdracht, maar het vraagt toch de nodige bedenktijd.


De eerste sessie is voorbij gevlogen en we hebben tijdens de eerste sessie enorm veel besproken. Je kan nu het één en ander even op je laten inwerken en mogelijk de informatie een plaats gaan geven. We maken een vervolgafspraak om een intake te plannen.

Tip 4: evalueer

Sporter Anneke weet zich na een half jaar nog te herinneren dat we tijdens de 1e sessie haar sportachtergrond hebben besproken en een doel hebben geformuleerd. Kijk en luister hoe Anneke terug kijkt op de opstart van het sport mentale trainingstraject.


142 weergaven

Comments


bottom of page